TÉRKÉP FÓRUM APRÓHIRDETÉS CÉGTÁR
KEZDŐLAP   
Meszlen főoldala
Kistérségi Társulás


BEMUTATKOZÁS   
Köszöntő
Falutörténet
Látnivalók
Elhelyezkedés
Népesség
Híres szülöttek
Művészek
Mesteremberek
Civil szervezetek


E-ÖNKORMÁNYZAT   
Képviselő-testület
Meghívó, előterjesztés
Testületi ülés jegyzőkönyvei
Rendeletek
Határozatok
Önk. szerződések
Hivatal felépítése
Ügytípusok
Hatósági nyilvántartások


INTÉZMÉNYEK   
Óvoda
Könyvtár
Orvosi rendelés
Védőnői szolgálat
Egyéb


GAZDASÁG   
Helyi adó
Infrastruktúra
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg


Kulturális élet, művészek


Karahun Örökségvédelmi Alapítvány és Lovasíjászat


Cím: Meszlen
Telefon: 06-94-655-130
Mobil: 06-30-4097085
Email: karahun@karahun.hu
Weblap: www.karahun.hu

Nyeregkészítés, fafaragás:
http://karahun.hu/

Papp Márton Grafikus munkái ugyanitt tekinthetők meg.

A Karahun Örökségvédelmi Alapítvány célja - egy életképes örökségvédelmi cselekvési rendszer megvalósítása. Minden társadalomnak léteznek továbbörökíthető értékei, de korántsem egyformán tartja fontosnak védelmét, korántsem törődik eléggé a továbbadással. Pedig: "ki múltját nem becsüli, jövőjét nem érdemli..."


Magyarságunk manapság nem az örökségvédelemmel van elfoglalva, ámbár gyakorta politikai szlogenként hallhatunk, olvashatunk elkeseredett írásokat arról, hogy "aki a múltját nem becsüli, jövőjét nem érdemli." Igen: a tényeket unásig lehetne taglalni.

Az örökségvédelem jobb helyeken működőképes állami feladat, erre alapítványt létrehozni felesleges. Azonban az utóbbi évek személyes tapasztalatai szerint, gyakorta hiába kerestük a társadalmi- és magánszervezetek programjaiban a miénknek megfelelőt, pillanatok alatt kiderült, nem értékőrzésről van szó, hanem kőkemény üzletről, esetenként áltudományos népbutításról. Tisztelet a kivételnek! Már ahol egyáltalán történik valami örökségvédelem, hagyományőrző harcművészet, tudományos igényű könyvkiadás, népi kézművesség, stb., ürügyén...

"Magad uram, ha nincs szolgád" - és kezünkbe vettük sorsunkat. Ugyanakkor tudjuk jól, hogy a megvalósítás csaknem lehetetlen! Hiszen széteső világunk alapítványai közül talán csak azok lehetnek biztosak a sikerben, akik az emberek elemi érzelmeire apellálnak. Akik döglött bálnákat, vérben fetrengő kölyökfókákat, szétsugarazottságtól megkopaszodott fejű szomorú szemű gyerekeket mutogatnak nap-nap után, hátha megesik rajta korunk emberének elglobalizálódott szíve, és megnyílnak a pénzforrások.


Mit veszíthet az ember, ha ilyen fába vágja a fejszéjét? Sokat nem, mert bár elveszítheti az alaptőkét, az ilyen-olyan költségeit, kettőt azonban mindenképpen megtart: a hitet - és amíg lehetőségei megadják, - a hit nélkül működésképtelen napi cselekvést. Mert - ha van alapítvány, ha nincs, - ígérjük: továbbra is könyveket írunk majd kiadó híján a fióknak, lovasíjászunk szép nyári hajnalokon, vendégeket fogadunk, és tanítunk őstörténetet, lovaglást legjobb tudásunk szerint.

Egyszer talán szükség lesz erre a tudásra is. Csak remélni tudjuk, hogy védelmi elhívatottságunktól függetlenül is kiadják végre könyveinket, nem omlanak tovább kis falunk több száz éves tornácos házai, nem szántják be egy tarvágás után a Zádor erdő szkíta halomsírját és lesz még valaki, aki puszta szeretetből megfarag egy hun-magyar nagykápás fanyerget, mert neki is lesz egy fia, aki íjat feszít kedves lova hátán nap mint nap.

Ám ha a sikerben nem bíznánk, mi értelme volna? Igenis tudjuk, hogy a legnagyobb akadály az ismeretlenség, hiszen aki felvette már velünk a kapcsolatot, többnyire nem bánta meg. Nincsenek millióink a TV és más reklámokra, de majd kitartó munkával helyettesítjük, mert hitünk szerint "a kő marad".
Telefon a látogatás megszervezésére: 06-94-655-130

www.karahun.hu  oldalakra kattintva megtekintheti a a további részleteketA http://karahun.hu oldalakra kattintva megtekintheti a a további részleteket
oldal nyomtatása
Nyomtatás
küldje el az oldalt emailben
Küldje el az oldalt emailben
TELEPÜLÉSEK   
HÍREK, FELHÍVÁSOK   
Aktuális
Archívum


AKTUÁLIS   
Programajánló
Újság


KERESŐ   

SZÁLLÁS   
Panzió


GALÉRIA   
Képgaléria és képeslapküldés


VENDÉGKÖNYV   
Írás
Olvasás 
Látogatók száma:  450958 Impresszum Oldaltérkép E-mail